Malin Isaksson

Malin Isaksson är född 1972 och uppvuxen i Huddinge, söder om Stockholm. Hon har bott i Göteborg och i Amman, Jordanien, men bor nu på Södermalm i Stockholm med sin familj.

Malin har gått skrivutbildningen på Biskops Arnös Folkhögskola och på Litterär Gestaltning vid Göteborgs Universitet. Hon har även gått på magister-programmet på Praktisk kunskap på Södertörns högskola och där skrivit uppsatsen Hur blir en valnöt en skalnöt? –  språkliga processer i kreativt skrivande med ungdomar.  

Malin debuterade med prosadiktsamlingen Rör vid mig, 1995. Hon har också skrivit manus till kortfilmen Peptalk och varit redaktör för diktantologin Orden brinner i hjärnan.

 

 

 

Sedan 2007 har hon skrivit tre romaner för unga vuxna, BrännhettRör vid mig! och Isnätterna. Hösten 2014 kommer vuxenromanen Människor som ljuger

Malin var med och startade Ponton, en litteraturtidskrift för och av unga vuxna.

Som skrivpedagog har hon bland annat arbetat på Fryshuset i Stockholm, Bibliotek Plattan på Kulturhuset i Stockholm samt med skrivkurser på Jakobsbergs Folkhögskola. För närvarande arbetar hon bland annat på utbildningen Att skriva barnlitteratur på Linné-universitetet. 

 

Foto av Max Palm